Kategorier
Golden Retriever Jaktträning

Working test med Akira

SSRK Umeå sektionen ordnade ett WT idag. Så fantastiskt bra ordnat med roliga stationer i fina marker. Jag anmälde mig och Akira gjorde sin debut idag. Vi har tränat mycket både markeringar, linjer och stadga men det har varit i liten grupp. Var därför lite osäker på hur stadig och fokuserad hon skulle vara i den miljön. Det är mycket människor, hundar och lägg dessutom till alla skott. Jag upplever också att hon senaste tiden varit mer yvig, mer impulsiv och så. Det kan så klart bero på att vi tränat mindre under tiden valparna varit kvar hos oss men det handlar säkert också om hennes ringa ålder.

Vi fick 74 poäng, vilket är fantastiskt bra. Speciellt med tanke på att vi nollade en station. Tänk om, tänk om vi inte gjort det. Vi nollade eftersom Akira knallade på station fyra. Ja, så kan det gå.
Vi fick bra poäng men kan inte gå till pris eftersom vi nollade en av stationerna. Så är reglerna. Hur som helst är jag glad över dagen, Akira höll ihop och kunde koncentrera sig när det var dax att prestera och jobbade väldigt bra på alla rutor.