Kategorier
Golden Retriever Jaktträning

Sommarträning

Vi startade på förmiddagen och tränade vid en liten tjärn. Jag hade med Tacy och Akira men det var framförallt Tacy som var dagens träningskamrat. Akira fick vara med för att bli ännu mer van vid andra hundar som jobbar, vattenplask och att koppla av vid fikastunden. Tacy var duktig och alla linjer på vattnet och över vattnet klarade hon fint. Tjärnen var liten så den bjöd in till att gena till kanten och ta landvägen tillbaka. Vi flyttade därför oss och körde mera mitt över tjärnen för att inte få samma beteende.

På eftermiddagen efter en god lunch på hamnkrogen, bytte vi plats för eftermiddagsträningen till havsbandet och körde långa linjer intill vattnet. Alla är engagerade när vi lägger upp övningarna, formar efter sin egen hund och nivå. Att lägga upp och fundera kring övningarna är en viktig del av träningen.

Akira fick också några markeringar, som hon klarade galant. Hon är en riktig arbetsmyra – energisk och observant. Hennes stadga börjar också vara bra, det känns bra för framtiden nu när fler och fler grunder sitter.