Om oss

Kennel Norrguld, en uppfödning av arbetande Golden retriever

Våren 2020 startade vi kennel Norrguld, en uppfödning av arbetande Golden retriever med fokus på den mentalitet, hälsa, exteriör och funktion som krävs av en retriever för att klara det hårda jobbet som apportör. Vi finns strax utanför Umeå. Kennel Norrguld har havet utanför fönstret. Årstidernas växlingar med måsar, andungar, havsis och höststormar märks då tydligt. Hundarna går fritt på tomten och har i princip obegränsad tillgång till bad under sommaren.

Är du intresserad av en valp från Norrguld, en arbetande golden retriever? Vilka egenskaper är det du vill ha och vilket liv lever du? En stimulerad golden kan vara en helt fantastisk familjehund, pigg och följsam, men de behöver få arbeta, använda både sitt huvud, sina ben och nos för att må riktigt bra. De är snabba och har mycket energi och motor men har vanligtvis ett avslappnat och lugnt sätt inomhus om de får förutsättningar för att känna lugn och ro där.

Jag har under många år suttit i styrelsen för Golden retrieverklubben Västerbotten, nu är jag revisor i klubben. Är utbildad hundinstruktör i SSRK och har gått uppfödarutbildning för GRK. Har även hållit i valpkurser och förkovrar mig på olika sätt, exempelvis genom att själv delta på prov och utbildningar. Har genom åren fått ett stort kontaktnät av andra uppfödare och delar mitt hundintresse med många vänner.

Jag kommer aldrig bli den där stora uppfödaren utan planerar att ta en kull då och då för att kunna föra vidare de linjer som tilltalar mig, linjer som behåller sin jaktfunktion, har god hälsa, exteriör och god mentalitet.

Väljer du att köpa en valp av Kennel Norrguld

Väljer du att köpa en valp av Norrguld kommer du att få en intresserad uppfödare som gärna, om du vill, hänger med under din hunds utveckling. En uppfödare som regelbundet har träffar och som gärna hjälper till med träningstips eller andra frågor.

Mina valpköpare:

Förtur ges till de som har möjlighet att ordna vardagen så att hunden inte behöver vara ensam så långa stunder samt de som vill arbeta med sin hund. Oavsett vilket arbete man väljer att ägna sig åt jakt, bruks, lydnad, eftersök, noswork, rallylydnad eller annan hundsport, det är upp till varje förare

Mina valpköpare ska röntga hundens höfter och armbågar vid ca 1,5 års ålder. Det är viktigt dels ur ett avelsperspektiv men även för dig som ägare.

Jag vill också att du gör en funktionsbeskrivning- (FB-R), ett BPH(personlighetesbeskrivning) eller MH (mentalbeskrivning).
Du kan läsa mer här om FB-R och BPH.

När du får hämta din valp är den:
Veterinärbesiktad
Avmaskad
ID-märkt
Vaccinerad
Registrerad i SKK