Kategorier
Golden Retriever Jaktträning

Jakttränings helg

Den här helgen blev vigd till jaktträning. Hade förmånen att få delta på en utvecklande träningshelg med den vuxna hunden Tacy och den hitresta instruktören Jens Palmqvist, Line Up Gundogs.

Vi arbetade ofta på långa avstånd, där utmaningarna var flera. Det var roliga utvecklande övningar, linjetag, markeringar, att passera gamla legor. Jens var stöttande när det inte gick helt perfekt, hjälpte till att fatta beslut hur man kunde agera för att lyckas. Genom att övningarna var rätt kluriga så blev utmaningen ofta större än vad jag normalt utsätter oss för på träning. Ibland kunde jag tänka innan ”det här går aldrig” men visst sjutton gick det. En härlig känsla och jag tar med mig att det är viktigt att spänna bågen för att utvecklas och hur man kan agera när hunden går fel och behöver förarstöd för att lyckas. Samt en hel massa fina övningar förstås.

Vi arbetade också mycket på linje, en så kallad line up där alla rör sig i samma tempo, och sedan får olika hundar ta den markering som kastats. Tacy har en skön attityd, följsam i transporter, cool med bra stadga men alltid initierad och snabb när det är hennes tur. Att markera är hennes bästa gren, hon är verkligen fantastiskt duktig. Vår utmaning ligger i linjetag och dirigeringar.