Kategorier
Golden Retriever Valpar

Intresserad av en goldenvalp?

Valparna är nu tre och en halv vecka. De börjar vara vakna en liten extra stund vid varje matning, busar med varandra men fortfarande sover de väldigt mycket.

Nu börjar en underbar tid, valptiden där allt händer så fort! Det är verkligen en roligt tid med gulliga och nyfikna goldenvalpar. De flesta är tingade men en hane och en tik finns kvar för rätt hem. Du får gärna ta kontakt och berätta om dig själv om du är intresserad och från helgen vecka 32 tar vi emot besök, om du vill träffa valparna och finaste tiken Tacy.


Eftersom golden retrievern i grund och botten är en apporterande jakthund så är det oerhört viktigt att man aktiverar dem. Den hund som får använda sina nedärvda retrieveregenskaper blir mera följsamma och uppmärksamma hundar. Hundarna mår verkligen bra av att använda sin nos och huvud, att lösa uppgifter och känna att de är duktiga. Det kan exempelvis vara genom sök, spår, lydnad, jakt eller något annat. Det spelar ingen större roll, huvudsaken är att de får en stimulerande vardag. Valpköpare som vill tävla och/eller gå på prov/jakter har därför förtur. Genom att du aktiverar hunden och gör saker som du och din hund tycker om så är det den bästa grogrunden för ett trevligt hundliv som både du och din hund kommer att trivas med.

Vi vill att du som valpköpare har ett stort intresse av att bygga relation med valpen. Att det finns gott om tid för valpen i vardagen och givetvis även för den vuxna hunden. Det innebär att ditt liv ska vara ordnat så att det blir sparsamt med ensamtid för hunden. Att gå kurs och utveckla dig och din hund är ofta ett fint sätt att bygga vidare på de aktiviteter som ni gjort själva på hemmaplan och utveckla ert hundliv tillsammans.

För att utvärdera vårt avelsarbete, vill vi att du som köper valp från Norrguld funktionsbeskriver sin hund samt röntgar hunden. Om du även gör BPH, är det ett stort plus, både för oss som uppfödare men även för dig som ägare. Vårt mål i uppfödning är att föda upp mentalt stabila, friska och arbetsvilliga hundar med en rastypisk exteriör och med väl bevarade retrieveregenskaper.

.