Kategorier
Valpar

I väntan på valpar

Nu har det gått 28 dagar sedan parningen. Vår upplevelse är att Tacy väntar goldenvalpar, att hon är dräktig, hon är bredare över ryggen men magen är inte större än tidigare, i alla fall inte så att vi ser det säkert ännu. De senaste dagarna har hon inte ätit av sin mat på morgonen. Under eftermiddag och kväll äter hon litegrann men matfrisk är hon inte. Tror att hon känner sig lite illamående och troligen mår lite tjuvtjockt.

I övrigt är hon i fin form, springer mestadels lös på tomten och rör sig i sitt eget tempo på våra promenader. Under helgen gick vi en lite längre vandring på strax under en mil, efter Öreälvsleden. Vi njöt av det vackra höstväder och fina skogsstigar efter älven. Fortfarande så springer Tacy betydligt längre än vad vi går eftersom hon gör egna utflykter i sidled. Att sen få smaka leverpastej och dela ostmackor med oss under pauserna gjorde nog dagen optimal.

Det är en spännande tid som väntar. Efter ungefär fem veckor efter parningen brukar man se att tikens mage börjar bli rundare. Att förutspå storleken på kullen går inte så tidigt utan först när hunden varit dräktig i cirka 40 dagar.

Meriterande för valpköp hos Norrguld är tidigare erfarenhet av att arbeta med hund. Genom jakt, träning eller tävling och där ni har en genomtänkt plan för kommande hund. Vi förväntar oss också att ni röntgar, ögonlyser samt funktionsbeskriver hunden.
Du kan läsa mer här.