Kategorier
Jaktträning

Golden läger 2023

Under fem dagar var vi på Golden klubbens läger med fler talet hundar. Noviser kring jaktträning, flertalet duktiga och elithundar. Alla ville vi lära oss nytt och samträna med varandra.
Varje grupp innehöll ungefär 8 hundar och vår instruktör följde oss hela tiden. Det gjorde också att övningarna anpassades efter vår förmåga. Riktigt roligt och utvecklande.

Vi lärde oss hur vi skulle bygga säkra linjer, med eventuell störning. Vi byggde linjer med olika dummies efter samma linje på olika avstånd, linje vid vatten, linje med två hundar där en tog linjen en markeringen o.s.v Många bra övningar har vi med oss att träna vidare på hemma.

Vi ordnade olika sökövningar, där vi hjälpte hunden genom att själv leta, sätta en dold under hunden för att få letandet direkt, eller avgränsa med invittring för att hunden ska leta i området. Bra övningar som gör att hunden stannar upp och använder nosen.

Markeringar, både enkla och dubbla som hundarna fick hämta.

En stor del av början på alla träningar handlade om att gå jaktfot och följa sin människa. Det var övningar som vi alla tyckte vara bra.

Det var ett bra gäng med mycket fina hundar!