Kategorier
Träning Valpar

Final på valpkursen

Nu är Akira fem och en halv månad en nyfiken och rolig valp. Idag har vi haft avslutning på hennes valpkurs. Vi har varit få deltagare för att vi alla ska kunna hålla gott avstånd till varandra i både i praktisk träning och under snacket i ”klassrummet”. Det har fungerat bra.

Mitt främsta mål med att delta i valpkursen har varit att få träna Akira, uppstyrt bland andra människor och hundar. Jag tycker att det är så nyttigt att vara omgiven av andra ystra valpar men där valpen måste lära sig att ignorera dem. Lära valpen förstå att det är jag och hon som är ett team. Det har varit roligt att se att Akira, både lärt sig att fokusera på mig när vi tränat men också kunnat koppla av i lektionssalen. Vi har tränat hundmöten, gå fint i kopplet, inkallning, provat på rally lydnad och idag avslutade vi med en hinderbana.

Akira tog allt med lugn och fattning, inget underlag eller spång var hon tveksam inför. Den enda utmaningen var att få henne att gå igenom tunneln. -Varför ska jag krypa genom tunneln till dig matte, jag kan ju gå på sidan av den lika bra?? En boll blev lösningen på problemet, när bollen kastades igenom var det enkelt att springa efter.